You are currently viewing Seminarul de Filosofie intră în portofoliul Asociației District Hub

Seminarul de Filosofie intră în portofoliul Asociației District Hub

Începând cu anul 2020, Seminarul de Filosofie intră în portofoliul Asociației District Hub. Întâlnirile din cadrul Seminarului vor avea loc vinerea, începând cu ora 17:30, într-un format online. 

Seminarul de Filosofie este un proiect de autor care se desfășoară la Brașov de 18 ani. În cadrul Seminarului, liceeni sunt invitați să dezbată pe teme de actualitate, pornind de la texte filosofice, într-un spațiu informal care încurajează spiritul critic și curiozitatea.

Fiecare întâlnire propune un nou filosof și o nouă temă de discuție, acoperind cele mai importante arii de cercetare filosofică: filosofia politică, filosofia morală, filosofia cunoașterii, filosofia limbajului, filosofia religiei și logica.

Întâlnirile sunt facilitate de Adrian Sandu, profesor de științe socio-umane la Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov, care are o experiență didactică de aproape 20 de ani. Astfel, participanților le sunt explicate cele mai importante noțiuni, teme și argumente din textele propuse, li se răspunde întrebărilor și li se oferă informații cu privire la contextul cultural și social în care au fost redactate textele discutate. Participanții sunt încurajați să contribuie activ la discuții și să își susțină punctele de vedere.

Când am început Seminarul, nu a existat un moment în care să mă gândesc că el va dura atât de mult. La fel, în fiecare an, există incertitudinea realizării lui pentru că te gândești dacă vor exista oameni interesați de ceea ce se propune în cadrul proiectului. Și povestea Seminarului continuă datorită celor care găsesc ceva bun în întâlnirile noastre.

Nu știu cum să redau ceea ce se întâmplă, dar pot spune ceea ce intenționăm să construim prin seminarele realizate: un spațiu al dialogului deschis, fără prejudecăți și stereotipuri, fără Adevăruri, dar cu tendințe de a căuta adevăruri, un spațiu al criticii pentru că e necesar să rămânem atenți la ceea ce ne-ar putea amăgi sau înșela, un spațiu al toleranței pentru că e bine, de multe ori, să nu ne luăm prea în serios. Nu reușim mereu să obținem ceea ce ne-am propus, dar ne străduim întotdeauna.” a declarat profesorul Adrian Sandu.

Seminarul de Filosofie se desfășoară în perioada octombrie 2020 – mai 2021.

Participarea la Seminarul de Filosofie este liberă, în baza unei înregistrări prealabile. Participanții și persoanele interesate de Seminarul de Filosofie pot rămâne la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul dedicat al Asociației District Hub.

Pentru mai multe detalii despre Seminarul de Filosofie, puteți lua legătura cu noi la adresa seminar@districthub.ro.

Pentru mai multe detalii despre activitatea Asociației District Hub, ne puteți scrie la adresa contact@districthub.ro