Science Hub este un proiect-pilot al Asociației District Hub, în cadrul căruia 4 profesori și 30 de elevi colaborează pentru realizarea unor resurse educaționale digitale. Materialele educaționale realizate vor fi găzduite pe site-ul Asociației District Hub și vor putea fi accesate, în regim open source, de elevi, profesori și părinți și utilizate pentru învățarea individuală sau în procesul de predare online.

Finanțare

Science Hub este finanțat de Lidl prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la Brașov prin Fundația Comunitară Brașov.

Parteneri

Ce facem la Science Hub?

În cadrul Science Hub, realizăm 3 materiale educaționale pe următoarele teme: apa, inima și sunetul. Materialele educaționale realizate au un caracter modular și interdisciplinar. Fiecare material va fi realizat pentru două niveluri de studiu, gimnazial și liceal, și va avea un caracter modular, dificultatea conținuturilor crescând gradual, pe măsura parcurgerii materialului. Materialele vor conține texte, infografice, imagini și resurse video și vor permite tuturor celor care le parcurg să își evalueze cunoștințele prin intermediul unui test de auto-evaluare.

Beneficiari direcți

Beneficiarii direcți sunt 4 profesori și 30 de elevi de la Colegiul Național Andrei Șaguna, Brașov, Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil, Brașov și Liceul Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”, Brașov,

Calendar de implementare

Science Hub se desfășoară în perioada septembrie 2020 – martie 2021. Toate activitățile, întâlnirile, sesiunile și atelierele de lucru din cadrul proiectului se vor desfășura online, pentru respectarea normelor legale în vigoare și recomandărilor autorităților pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2.

Cum poți să participi?

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre Science Hub și despre activitatea Asociației District Hub, scrie-ne la adresa contact@districthub.ro.

Află mai multe despre cum poți susține acest proiect sau proiecte similare, accesând această pagină.

Urmărește-ne!

Urmarește-ne pe social media pentru mai multe detalii despre Science Hub