You are currently viewing Lansăm Science Hub, un proiect pilot al Asociației District Hub, pentru realizarea de resurse educaționale digitale

Lansăm Science Hub, un proiect pilot al Asociației District Hub, pentru realizarea de resurse educaționale digitale

Asociația District Hub își propune, prin proiectul pilot Science Hub, să contribuie la creșterea calității educației prin realizarea unor resurse educaționale digitale libere (open source), adresate elevilor de gimnaziu și liceu și să promoveze parteneriatele între profesori și elevi pentru realizarea unor astfel de materiale.

Proiectul pilot Science Hub este răspunsul nostru la una dintre provocările pe care perioada complicată pe care o traversăm le-a adus sistemului educațional: lipsa resurselor educaționale digitale, adecvate unui context online de învățare s-a dovedit a fi o provocare pentru mulți dintre profesori și elevi.

Prin Science Hub, ne dorim să oferim astfel de resurse educaționale și să încurajăm parteneriatele dintre profesori și elevi pentru realizarea lor. În perioada septembrie 2020 – martie 2021, un număr de 4 profesori și 30 de elevi vor crea, în cadrul Science Hub, 6 materiale educaționale, pe teme alese de aceștia împreună cu reprezentanții Asociației District Hub. Resursele realizate vor fi găzduite, în regim open source, pe platforma pentru resurse educaționale a Asociației District Hub, pentru a fi utilizate de profesori, elevi și părinți în procesul de predare și învățare.

Una dintre direcțiile strategice asumate de Asociația District Hub este dezvoltarea locală prin educație de calitate, accesibilă tuturor. Prin Science Hub, vizăm crearea unei comunități de elevi și profesori care să promoveze, în rândul comunităților școlare de care aparțin, utilizarea unor resurse educaționale moderne, adaptate predării online, studiului individual și nevoilor de învățare ale elevilor, cu scopul creșterii calității procesului educațional. 

Elementele de noutate pe care le aducem în mediul educațional local sunt reprezentate de parteneriatul elev-profesor în realizarea de resurse educaționale și abordarea interdisciplinară în realizarea acestor conținuturi. De asemenea, prin Science Hub ne propunem dezvoltarea unor abilități digitale de bază, necesare realizării, utilizării și înțelegerii resurselor educaționale în format digital.

District Hub își exprimă încrederea că proiectul-pilot Science Hub se va dovedi o platformă utilă de colaborare între actorii implicați în procesul educațional și că resursele realizate în cadrul acestui proiect vor deveni un reper în ceea ce privește adaptarea conținuturilor educaționale la nevoile și interesele tinerilor și la nevoile unei societăți digitale.

Science Hub este finanțat de Lidl prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la Brașov prin Fundația Comunitară Brașov. Pentru mai multe detalii despre Fond, vă invităm să vizitați https://fondulpentruunviitormaibun.ro/. Vă invităm să aflați mai multe despre activitatea Fundației Comunitare Brașov la adresa https://fundatiacomunitarabrasov.ro/.

Pentru mai multe detalii privind proiectul Science Hub și activitatea Asociației District Hub, puteți lua legătura cu noi la adresa de email contact@districthub.ro.