You are currently viewing Asociația District Hub susține Ambasada Elveției la București în organizarea Concertului de la Sighișoara

Asociația District Hub susține Ambasada Elveției la București în organizarea Concertului de la Sighișoara

UNIȚI PRIN MUZICĂ – CONCERTUL DE SOLIDARITATE DE LA SIGHIȘOARA

Concertul organizat de Ambasada Elveției la București va avea loc pe 25 octombrie 2020, începând cu ora 11:00, și va putea fi urmărit live pe pagina de facebook a Ambasadei Elveției la București și pe pagina de facebook a Asociației District Hub.

Comunicatul Ambasadei Elveției la București

Muzica ne amintește că suntem uniți prin conexiuni umane, dincolo de distanțarea fizică. Muzica ne oferă confort, ne ajută să supraviețuim, să ne echilibrăm starea emoțională, să găsim forța de a continua.

Pandemia COVID-19 a însemnat nenumărate concerte live și manifestări artistice anulate. Concertul de la Sighișoara aduce împreună 5 pianiști de renume din diverse zone ale României, într-un act de solidaritate și speranță pentru muzicieni și iubitori de muzică în aceste vremuri dificile.

Concertul pe care îl propunem reprezintă un omagiu adus Academiei Sighișoara, cel mai longeviv proiect de colaborare culturală elvețiano-română, academie de vară pentru tineri muzicieni din întreaga lumea și festival internațional de referință, care, pentru prima dată în cei 27 de ani de existență, a fost nevoită să-și anuleze activitățile de anul acesta din cauza pandemiei COVID-19. Academia Sighișoara a fost fondată în 1993 de violonistul Alexandru Gavrilovici.

Concertul de la Sighișoara este organizat de Ambasada Elveției la București, în colaborare cu Asociația elvețiană Cultura Viva Sighișoara. 

Evenimentul este găzduit de Primări Sighișoara și se desfășoară sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii și Comisiei Național a României pentru UNESCO. 

Este susținut de Asociația District Hub, Asociația Elvețiană din România, Camera de Comerț Elveția-România și fondul cultural elvețian Swiss Sponsors’ Funds. 

Co-producător: Radio România Muzical

Parteneri media: Radio România Cultural și Radio România Actualități

Pianiști invitați: Mădălina Slav (București), Horia Mihail (Brașov), Ioan-Dragoș Dimitriu (Brașov), Manuela Iana-Mihăilescu (Timișoara) și Dragoș Mihăilescu (Timișoara)

Programul cuprinde piese de Alberich Zwyssig, Mădălina Slav, Anton Pann, Flavio Motalla, J. S. Bach, Constantin Silvestri, Bernard Reichel, Dinu Lipatti, Iulius-Ioan Brudașcă, G. Enescu, L. van Beethoven, W. A. Mozart și est, de asemenea, dedicat comemorării a 70 de ani de la trecere în neființă a lui Dinu Lipatti, la Geneva.

Concertul va avea loc în Sala Festivă a Primăriei Sighișoara, în prezența Ambasadorului Elveției, Arthur Mattli, a Primarului Municipiului Sighișoara și a Secretarului General al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, doamna Daniela Zaharia.