Asociația District Hub invită liceenii la „Workshopurile DH”, ediția 1.0

Asociația District Hub lansează un nou proiect, „Workshopurile DH”, inspirat de dialogul organizației cu partenerii, voluntarii și persoanele care au susținut activitatea District Hub de-a lungul timpului.

Conținutul primelor workshopuri vizează nevoia reală de informare și de înțelegere a lumii sociale și politice, în contextul alegerilor electorale care vor avea loc anul acesta. Workshopurile au ca public țintă liceenii care au drept de vot sau care îl vor dobândi până la alegerile din luna decembrie. Credem că un astfel de program este necesar pentru că nu există acces la educație politică în sistemul public de educație preuniversitar, fiind invocat prea des și nu întotdeauna justificat, faptul că în școală nu se face politică.

Workshopurile DH 1.0

Cultură politică și manipulare

Conținuturile atelierelor

  • Statul și mecanismele democratice;
  • Degradarea democrației;
  • Manipularea în mass media;
  • Mecanismele electorale.

Public țintă

elevii de liceu (clasele a XI-a și a XII-a)

Calendarul atelierelor de lucru:

  • Sâmbătă, 23 martie 2024, între orele 14:30 și 17:30;
  • Sâmbătă, 6 aprilie 2024, între orele 14:30 și 17:30;
  • Sâmbătă, 20 aprilie 2024, între orele 14:30 și 17:30;
  • Sâmbătă, 18 mai 2024, între orele 14:30 și 17:30.

Locul de desfășurare

Banca de Cultură Apollonia, str. Michael Weiss nr. 22, Brașov

Cum te înscrii

Completează formularului de înscriere și te așteptăm la ateliere.

Participanții la workshopuri vor primi certificate care atestă parcurgerea acestui program.

Participarea la Workshopurile DH este gratuită, în limita locurilor disponibile (pentru fiecare workshop sunt disponibile 30 de locuri).

Workshopurile de Cultură politică și manipulare sunt susținute de Oana Manițiu și Adrian Sandu.

Oana Manițiu este studentă la Facultatea de Filosofie de la Universitatea din București. Este membră a echipei Centrului Cultural Apollonia din Brașov și colaboratoare a Asociației District Hub. A activat în structurile reprezentative ale elevilor (Consiliul Județean al Elevilor din Brașov și Consiliul Școlar al Elevilor) și, în prezent, este alumni al Boardului Copiilor susținut de UNICEF în România. A colaborat cu Centrul pentru Jurnalism Independent și a susținut workshopuri de Media Literacy pentru elevi și profesori în cadrul programelor marca CJI, UNICEF și District Hub.

Adrian Sandu este vicepreședinte al Asociației District Hub și profesor de științe sociale la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov. De-a lungul timpului a coordonat numeroase proiecte educaționale și culturale: Seminarul de Filosofie, Conferințele Șaguna, Noaptea Cercetătorilor Europeni, filmul Mai departe. Povestea satului Șirnea și Brașov Science, Education & Technology (SETbv). A făcut parte din echipele de realizare a festivalurilor TamTam și a colaborat, în Brașov, cu One World România. În ultimii ani, a susținut cursuri de manipulare în mass media și cultură politică pentru elevii din Brașov.