You are currently viewing Am început pregătirea unei serii de programe și proiecte

Am început pregătirea unei serii de programe și proiecte

Asociația District Hub a fost înființată pentru susținerea eforturilor de modernizare a educației românești și dezvoltare a comunităților locale, prin programe și proiecte educaționale, sociale și de implicare civică și comunitară. În viziunea District Hub, educația trebuie să fie în centrul dezvoltării sustenabile a comunităților.

Pentru a contribui la modernizarea educației în România și la dezvoltarea comunităților locale, District Hub are în pregătire o serie de programe și proiecte educaționale, sociale și de implicare civică și comunitară. Credem că numai o abordare incluzivă și integrată poate oferi soluții pentru problemele persistente pe care România trebuie să le depășească.

Programele noastre propun o viziune integrată și un angajament multianual, prin dezvoltarea unor proiecte specifice în domeniile educație, implicare civică și comunitară și social. Astfel, programele pe care District Hub le are în pregătire vizează acoperirea tuturor celor trei direcții în vederea asigurării dezvoltării prin educație a comunităților locale și îmbunătățirea calității vieții unor grupuri vulnerabile.

În ceea ce privește educația, District Hub are în pregătire proiecte care să ofere un parcurs educațional individualizat beneficiarilor, bazat pe interesele și nevoile lor de învățare, în concordanță cu Agenda Europeană pentru Educație. De asemenea, District Hub are în pregătire o serie de resurse educaționale dezvoltate în colaborare cu persoane cu expertiză relevantă în domeniile vizate, care vor fi oferite tinerilor și profesorilor în regim open source.

Prin componenta civică și comunitară, District Hub vizează dezvoltarea, în parteneriat cu diferite comunități, a unor proiecte locale, precum și dialogul cu alte organizații și asociații ale societății civile și cu instituțiile administrației publice locale și centrale. De asemenea, District Hub își propune să dezvolte resurse pentru implicarea civică și comunitară, de la materiale de informare la o platformă pentru dialog și dezbatere adresată tuturor actorilor relevanți.

Componenta socială a activității District Hub asigură abordarea incluzivă în toate programele și proiectele pe care le dezvoltăm. Astfel, sprijinirea grupurilor vulnerabile este esențială pentru asigurarea unei îmbunătățiri a calității vieții acestor grupuri, precum și pentru integrarea lor în comunitățile de care aparțin. District Hub are în vederea lansarea unor proiecte care să ofere unor grupuri vulnerabile acces egal și echitabil la o educație de calitate, dar și oportunități de implicare comunitară și suport pentru depășirea obstacolelor pe care le întâmpină.

Dacă vrei să rămâi la curent cu activitatea noastră, abonează-te la news letter-ul DH sau urmărește-ne website-ul și paginile de pe rețelele de socializare. Dacă vrei să te implici, scrie-ne folosind formularul de pe website-ul District Hub sau la adresa de e-mail contact@districthub.ro

Te așteptăm alături de noi!