You are currently viewing Asociația District Hub a fost lansată

Asociația District Hub a fost lansată

Punând educația în centrul eforturilor susținute ale comunităților locale și ale societății românești în ansamblul său, District Hub dorește să devină un reper pentru abordarea incluzivă și integrată în dezvoltarea unor soluții care vizează nu doar mediul educațional, ci și componentele socială și civică.

La finalul lunii mai a fost lansată, la Brașov, Asociația District Hub, cu scopul susținerii tinerilor și profesorilor din sistemul educațional românesc, în efortul de modernizare a educației din România. 

În viziunea District Hub, educația este factorul principal care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale. Pentru aceasta, este nevoie de un climat educațional adaptat intereselor și nevoilor de învățare ale tinerilor, dar și de o abordare incluzivă, care să nu lase pe nimeni în urmă. Astfel, District Hub își propune să dezvolte programe și proiecte educaționale, sociale și de implicare civică și comunitară.

Pentru susținerea demersurilor individuale ale tinerilor și ale profesorilor, District Hub își propune să ofere resurse educaționale în regim open source, atât digitale cât și în format clasic, dezvoltate în colaborare cu persoane cu experiență relevantă în domeniile vizate. 

De asemenea, District Hub constituie o platformă pentru dialog și dezbatere destinată tuturor actorilor relevanți din mediul educațional românesc, plecând de la convingerea că dezvoltarea mediului educațional din România se poate realiza numai printr-un efort asumat de întreaga societate. În acest sens, Asociația District Hub colaborează cu toate entitățile publice sau private, cu alte organizații și asociații ale societății civile din România, cu reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, precum și cu parteneri internaționali.

District Hub își propune să devină o voce echilibrată care să contribuie activ la reașezarea educației din România pe baze sustenabile și care promovează importanța educației în rezolvarea problemelor persistente cu care se confruntă societatea românească. Punând educația în centrul eforturilor susținute ale comunităților locale și ale societății românești în ansamblul său, District Hub dorește să devină un reper pentru abordarea incluzivă și integrată în dezvoltarea unor soluții care vizează nu doar mediul educațional, ci și componentele socială și civică.

Despre membrii fondatori

Adrian SANDU este profesor de științe socio-umane de aproape 20 de ani, cu o experiență extinsă în dezvoltarea de programe extracurriculare. Adrian este inițiatorul și coordonatorul Seminarului Ku Filosofie, un proiect care se desfășoară la Brașov de 18 ani și care propune liceenilor un cadru informal pentru dezbateri de actualitate, pornind de la texte filosofice. De-a lungul timpului, Adrian a construit, respectiv coordonat două proiecte cu impact pentru comunitatea brașoveană: Conferințele Șaguna și Noaptea Cercetătorilor Europeni. Susține o colaborare strânsă între mediul educațional și diferite entități private și depune eforturi pentru trecerea la o educație bazată pe soluții digitale, în completarea formatului tradițional.

Alexandru ȘOLOT este o fire extrem de curioasă, fiind implicat de la activități în domenii tehnice precum fizică, inginerie software, cercetare în domeniul microelectronicii și dispozitivelor medicale, inteligență artificială, până la activități de voluntariat în domeniul educației și leadership. Alexandru a câștigat numeroase competiții de tehnologie și inovare la nivel național și internațional și este unul din co-fondatorii ClarK, un startup românesc ce dezvoltă ochelari inteligenți pentru industrie. Alexandru a obținut în 2019 un masterat în Inteligență Artificială în cadrul University of Cambridge și a revenit în România, unde, pe lângă activitatea antreprenorială, își propune să își continue implicarea în proiecte educaționale și științifice.

Manuel CAZAC a revenit în România la finalul anului 2019, după ce a obținut o licență în filosofie în cadrul University College London (UCL). Pe durata studiilor, Manuel a făcut parte din platforma de cercetare UCL Arena Centre for Education, în cadrul unui proiect de cercetare care a vizat adaptarea metodelor de evaluare la un cadru de predare ce presupune implicare studenților, încă din perioada licenței, în activitățile de cercetare ale profesorilor. Manuel are o experiență profesională internațională în mediul non-guvernamental și în prezent își desfășoară activitatea în domeniul politicilor publice.


Contact

Asociația District Hub
districthub.ro 

Telefon: (004) 0724 593 365

E-mail: contact@districthub.ro
Adresă: Str. Tomis, Nr. 2, Bl. 32, Sc. A, Ap. 26, mun. Brașov, jud. Brașov