You are currently viewing Am finalizat implementarea proiectului pilot Science Hub

Am finalizat implementarea proiectului pilot Science Hub

Lansat la mijlocul lunii septembrie 2020, Science Hub este un proiect conceput pentru a facilita realizarea și utilizarea unor resurse educaționale digitale, interdisciplinare, ca exemple de bune practici pentru procesul de digitalizare a educației. Prin Science Hub ne-am dorit să oferim resurse educaționale digitale în regim open source și să încurajăm parteneriatele dintre profesori și elevi pentru realizarea lor.

Cel mai important element de noutate adus de Science Hub este implicarea elevilor, în colaborare cu profesorii, pentru realizarea de resurse didactice adaptate nevoilor și intereselor lor. Materialele realizate au fost concepute de elevi, atât în ceea ce privește conținutul, cât și în ceea ce privește modalitate de prezentare.

Una dintre direcțiile strategice asumate de Asociația District Hub este dezvoltarea locală prin educație de calitate, accesibilă tuturor. Prin Science Hub, ne-am dorit formarea unei comunități de elevi și profesori care să promoveze, în rândul comunităților școlare de care aparțin, utilizarea unor resurse educaționale moderne, adaptate predării online, studiului individual și nevoilor de învățare ale elevilor, cu scopul creșterii calității procesului educațional.

Odată cu încheierea ediției pilot, District Hub își propune să continue realizarea unor astfel de resurse educaționale, să actualizeze și să îmbunătățească permanent conținuturile existente și să promoveze utilizarea acestora, în mod curent, în procesul educațional. Pentru viitor, ne propunem dezvoltarea bibliotecii de resurse educaționale digitale și publicarea unui ghid privind realizarea de materiale educaționale digitale, adresat profesorilor care își doresc să implice elevii în astfel de activități.

Science Hub a fost finanțat de Lidl prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la Brașov prin Fundația Comunitară Brașov. Pentru mai multe detalii despre Fond, vă invităm să vizitați https://fondulpentruunviitormaibun.ro/. Vă invităm să aflați mai multe despre activitatea Fundației Comunitare Brașov la adresa https://fundatiacomunitarabrasov.ro/.

Pentru mai multe detalii despre Science Hub și despre activitatea Asociației District Hub, puteți lua legătura cu noi la adresa de email contact@districthub.ro.